Autocad Inventor?

.

Een maand geleden was het dan weer zover: een nieuwe release golf van alle Autodesk producten. Ook Inventor hoort daar uiteraard bij. Vol spanning wachten we af wat de nieuwe release dit jaar weer zal brengen. Zouden er dit jaar nu wel echt bruikbare nieuwe features in zitten? Natuurlijk zitten er in iedere release wel bruikbare features, maar daar zijn we al aan gewend dus zijn we dat al vergeten.
Dan valt eindelijk de doos in de bus en tot onze schrik zien we de eerste grote aanpassing al op het moment dat we de doos bekijken. In plaats van Autodesk Inventor heet het nu AUTOCAD Inventor!
Nadat we van de schrik zijn bekomen, gaan we ons natuurlijk afvragen: ‘Waarom heet het nu Autocad?’. De reden is vrij eenvoudig, nl het heeft alles te maken met marketing. Waarschijnlijk denkt Autodesk met de naamswijziging meer pakketten te kunnen verkopen.
Overigens gaat het gerucht dat dit niet de ware reden is van de naamswijziging. Het zou iets te maken hebben met de Autocad afdeling van Autodesk. Wie zal het zeggen….

Het staat er echt: AUTOCAD INVENTOR!

Het staat er echt: AUTOCAD INVENTOR!

Voor mij is dit een vreemde situatie geworden. Al jarenlang probeer ik mensen te overtuigen dat Inventor niet hetzelfde is als Autocad. Dat het een wereld van verschil tussen beide pakketten zit, oftewel niet vergelijkbaar.  Zelfs de wereldberoemde Lyn Allen heeft hier haar mening over. En nu maakt Autodesk het nog verwarrender door het Autocad te noemen. Is het een verstandige beslissing geweest? We zullen het wel over een tijdje merken…

Voor nu wens ik jullie nog een prettige werkdag (met inventor uiteraard!)

1 Comment

  1. Hans Lammerts June 15, 2009 10:45 am 

    Ik denk dat Autodesk DWG en Autocad wil gebruiken als basis voor samenwerking met andere disciplines. Middels 3D DWG kunnen over en weer tussen de paketten uitgewisseld worden (excl. intelligentie). Ik denk dat dit een insteek is vanuit de marketing om het hele BIM parket aan te kunnen bieden.. (dit gaan ze toch niet weggeven met IFC?)

Leave a Reply