New looks

.
Ik ben er inmiddels al helemaal aan gewend: de nieuwe interface van Inventor 2010. De eerste keer dat je Inventor opstart is het wel even wennen. Maar als je eenmaal gewend bent, is het helemaal geweldig! De interface is gebaseerd op de nieuwe benadering van Microsoft, de zogeheten RIBBON toolbar. De mensen die Office 2007 gebruiken denken nu vast “O nee! Niet weer zoeken naar mijn knoppen“. Maar wees gerust, de knoppen in Inventor zijn beter gedocumenteerd en veel logischer ingedeeld. Op intuitië kom je al heel ver, maar een absolute aanrader is om even het filmpje Ribbon introduction te bekijken dat via de ‘Get Started’-tab. Daarnaast is de functie Command Locator een zeer overzichtelijk hulpmiddel om via de oude interface de functie terug te vinden in de Ribbon.

Inventor's new ribbon

Inventor's new ribbon


Eén van de plus punten, vind ik, is het overzicht dat je hebt. Functies die je veel gebruikt zijn groter dan de overige functies. Daarmee vind je ze veel gemakkelijker en je klikt minder snel mis…
Een ander mooi hulpmiddel is de Help die automatisch naar voren komt op moment dat je de cursor even stil houdt boven een knop. Je krijgt een korte omschrijving te zien en je hebt de mogelijkheid om verder de Help functie in te duiken.
De nieuwe interface is een duidelijke verbetering die helemaal aansluit op de visie ‘Digital Prototyping’ van Autodesk.

Voor alle gebruikers die niet van veranderingen houden heb ik ook goed nieuws: de oude interface is in te stellen via de Application Options! Maar ik raad die personen wel aan om af en toe even te werken de nieuwe interface. Om alvast te wennen…..

CU.

Leave a Reply