Kredietcrisis

.

Het is alweer te lang geleden dat ik mijn laatste post online heb gezet. Mijn excuses daarvoor. Maar vandaag is het dan weer zover.

De kredietcrisis is bij iedereen wel merkbaar. De één heeft er meer last van dan de ander. Maar uiteindelijk hebben we er allemaal last van. Iedereen die nu minder werk heeft dan normaal moet zichzelf gaan afvragen wat hij/zij met die overgebleven tijd gaat doen. Je kan dit op allerlei manieren invullen, maar ik denk zelf dat het investeren in kennis één van de betere opties is.
Waarom? Wanneer de kredietcrisis voorbij is (ik ga er even voor het gemak vanuit dat er idd een einde aan komt) moet je als bedrijf er wel klaar voor zijn. D.w.z. dat je niet alleen het werk weer gaat uitvoeren, maar het werk ook beter en sneller kan uitvoeren. Je probeert dus je product(en) en productie proces te verbeteren. Dat kan je alleen doen door te investeren in kennis van de software producten die je al in huis hebt. Waarom investeren in nieuwe soft- en hardware als je de oude niet optimaal gebruikt? Ik zie vaak dat bedrijven niet weten wat de software kan. Daardoor gaat men eerder investeren in nieuwe soft- en hardware dan dat ze eens verder kijken in de huidige software. Neem eens als voorbeeld: grote samenstellingen bouwen in 3D. Daar zijn de gebruikers over het algemeen niet blij mee. Dat vergt enorm veel van de hardware waardoor de productiesnelheid pijlsnel omlaag schiet. Managers en gebruikers zijn dan snel geneigd om meteen naar nieuwe hardware te kijken ipv de mogelijkheden in de software om dat probleem op te lossen.
Maar door gebruik te maken van mogelijkheden in de software, zoals in dit voorbeeld Level Of Detail als oplossing voor de samenstellingen, kan de gebruiker leren om effectiever met de huidige configuratie om te gaan. Hierdoor kan men grote investeringen uitstellen of hoeft men deze zelfs niet te doen.
Daardoor bespaart men weer veel geld en dat is zeker in deze tijd heel wat waard.

Greetings, Danny

Leave a Reply